سقف کاذب LSF یا دیوار کاذب با سازه سقف کاذبLSF سازه های ال اس اف در یک نگاه ساده و اجمالی به سازههای سبک فولادی که به صورت دیواره و یا سقف کاذب باربر در کنار هم مونتاژ می شود و اسکلت ساختمان را تشکیل می دهند گفته می شود در اصل مفهوم لغوی این واژه Lightweight Steel Framing به معنای قاب های فولادی سبک میباشد. قابهایی که از اجزای تشکیل دهنده و مونتاژ آنها پروفیل های گالوانیزه با مقاطع U-, C-, Z می باشد و ضخامت ورق به کار برده شده در آن ها از 0.6 میلیمتر تا 24 میلیمتر می تواند متغیر باشد این پروفیلهای C بر اساس طرح ارائه شده دیوار که (ابعاد دیوار و بازشوهای آن و محل قرارگیری هر بازشو) با فواصل حداقل ۴۰ سانتیمتر و حداکثر ۶۰ سانتیمتر در کنار یکدیگر قرار می گیرند و از بالا و پایین با پروفیلهای U مهار می گردند و اسکلت بدون پوشش یک دیوار باربر یا غیر باربر را تشکیل میدهند برای ساخت تیر های افقی کف و سقف کاذب یک ساختمان نیز با همان پروفیل ها طبق ابعاد ارائه شده خرپا تولید میشود و این خرپاها به وسیله پروفیل های با مقاطع Z یا باکس های مربعی به سازه دیوار متصل میگردد کلیه این اتصالات با پیچ های خودکار یا سرمته مخصوص LSF به یکدیگر متصل می گردند و بدین ترتیب پروسه ساخت یک سازه شامل طی مراحل زیر می شود :
1- طراحی سازه بر اساس نقشه و پلان های معماری تهیه شده.
2- فرم دهی ورق گالوانیزه فولادی توسط دستگاه که به صورت نورد سرد انجام می شود و منجر به ساخت و تولید پروفیل های Z , C , U با اندازه های مورد نیاز می گردد.
3- اتصال و نصب پروفیل ها به یکدیگر (طبق نقشه) و تولید قاب کامل بدون پوشش دیوار یا خرپای مورد نیاز.
4- تهیه و اجرای فونداسیون بنا با ارتفاع کم به صورت یکپارچه یا نواری اجرا میگردد.
5- خرپای قاب های تولید شده فولادی بر روی فونداسیون و متصل کردن آنها به یکدیگر بر اساس پلان ساختمان.
تاریخچه ال اس اف
سقف کاذب و دیوار کاذب با LSF تاریخچه انواع این سازه سقف کاذب و دیوار کاذب ساختمانی حدوداً به یک قرن پیش باز می گردد. زمانی که در کشور انگلستان معماران با الهام گرفتن از قاب های چوبی ای که برای اسکلت ساختمان های آن زمان استفاده می کردند توانستند با پیادهسازی همان قدر بر روی پروفیل های سبک فلزی توانستند نوع جدیدی از اسکلت های ساختمانی را ارائه دهند که علاوه بر سبک بودن هم طول عمر بالایی داشت و هم تعداد طبقات بالاتری با آن قابل ساخت بود. بعدها در کشور آمریکا این سازه بیشتر مورد مطالعه قرار گرفت و با رفع ایرادات نمونه اولیه به ایده آل تر و به مرور زمان در کلیه جهان مورد استفاده قرار گرفت.
در ایران برای اولین بار در سال ۱۳۸۵ سازه سقف کاذب LSF و سازه دیوار کاذب LSFمورد استفاده قرار گرفت و با توجه به مزیت های قابل توجهی که دارا بود توانست به سرعت در بازار ایران سهمی نسبتا خوب را از آن خود کند.
مزیت سقف کاذبLSF
مزیت سقف های کاذب LSF اجرای سریع آن میباشد که میتوان زیر این سازه ها از سازه های مشبک و سقف های کاذب کناف استفاده کرد. دومین مزیت LSF مقاومت در برابر زلزله میباشد. و مزیت دیگر قیمت سقف کاذب LSF از دیگر سقف های دیگر و طاق های دیگر ارزانتر و مقرون به صرفه است.
-
سرعت بالا در اجرا اسکلت ال اس اف
-
کاهش وزن ساختمان و به تبعه آن کاهش نیروی زلزله
-
نصب ساده و سریع ساختمان
-
ضد زلزله بودن تا ۸ ریشتر
-
نصب ساده و سریع تاسیسات و غیره
-
عایق صوتی و حرارتی با عایق نمودن دیواره
-
مقاومت در برابر آتش
-
حمل و نقل آسان به صورت منتاژ در محل
-
قیمت ارزان سقف کاذب ال اس اف
سازهLSF چیست
lsf مخفف عبارت Lightweight Steel Frame است که همان معنای سازه سبک را میدهد. محبوبیت این نوع سازه در جهان روزبهروز در حال افزایش است و امروزه برای ساخت اماکنی مثل دانشگاه، مدارس، خانههای ویلایی، هتل و برخی از انواع ساختمانهای مسکونی و اداری، از این نوع سازه به جای سازه فولادی معمولی، استفاده میشود.